Przepis:
40 dag mąki
20 dag masła
15 dag cukru pudru
1 jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
2 płaskie łyżki kakao
1 łyżka mleka
Wszystkie składniki, poza kakao i mlekiem, połączyć. Ciasto podzielić na dwie części, jedną owinąć folią i włożyć do lodówki. Do drugiej części ciasta dodać kakao oraz mleko, zawinąć w folię i również włożyć do lodówki. Odczekać godzinę i ...
Rozwałkować białe ciasto i wyciąć większe kółka, rozwałkować brązowe i wyciąć mniejsze koła ( 1 duże koło + 2 małe). Na duże koło ułożyć 1 małe kółko, drugie małe przeciąć i uformować uszy. Oczywiście kolory można odwrócić, też fajnie wygląda. Piec w 180 C około 12 - 15 minut - czyli do zarumienienia misiowych mordek. Lukrem narysować pyszczki i oczka.
Smacznego!
źródło inspiracji: lubie.gotowac.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz